Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blog: het wordt echt tijd voor een ‘better belly’

Blog: het wordt echt tijd voor een 'better belly'
Foto: Ons Son en Breugel

Weg met de krachttraining, het is tijd om mijn probleemgebied aan te pakken met Better Belly.

Mijn laatste blog is alweer een maand geleden. De reden van stilte: mijn coach Arjen Brand heeft mij op een ander spoor gezet. Weg waren de momenten in de fitness en de korte tijd bij Club Power, ik moest aan de Better Belly. Arjen was namelijk allerminst tevreden over mijn vooruitgang, zeker op mijn probleemgebied. Want ondanks dat mijn vetpercentage daalde en mijn spiermassa steeg, werd de omvang van mijn buik niet minder. Een merkwaardig verschijnsel.

Better Belly dus, een maand lang. Ik moet door één van de instructeurs van Sonsport een speciale band om mijn middel laten doen die verbonden is aan een kleine computer. Gedurende 45 minuten moet ik cardio doen, in mijn geval fietsen, terwijl de speciale band mijn probleemgebied verwarmd tot een tropische 60 graden met infrarood. Niet rechtstreeks op mijn huid, maar over mijn kleding en een laag vershoudfolie.

De verwarmingselementen in de Better Belly band zorgen ervoor dat ik extra ga zweten bij mijn buik. En dat extra zweten merk je zeker: je buik en rug zijn kletsnat van het zweet. Je zou Better Belly dus heel goed kunnen vergelijken met het fietsen met je winterjas aan in de brandende zon. Je gaat extra zweten en verliest hiervoor extra vocht. Het zweet gutst ook van je voorhoofd, maar zorgt er niet voor dat je extra vermoeid bent als de 45 minuten voorbij zijn.

Na een maand moet ik weer op gesprek komen bij Arjen. Zou het geholpen hebben? “Ik snap er niets van,” zegt Arjen. “Heb je je wel aan je voedingsschema gehouden?” Ik heb niets anders gedaan dan ik normaal zou doen, het enige wat ik aangepast heb is krachttraining uit mijn schema gehaald en hier cardio voor in de plaats gedaan. De omvang van mijn probleemgebied is niet minder geworden. Het lijkt wel alsof iedere gram aan vet dat ik verbrand overal weg gaat, behalve mijn buik.

Gedesillusioneerd krijg ik een ander schema. Toch maar weer aan de krachttraining, met het dreigement dat als mijn gewicht (en dus mijn BMI) weer stijgt (ondanks dat het vetpercentage daalt en spiermassa omhoog gaat) moet ik voor straf twee keer in de week om 07:00 uur op de sportschool zijn om extra te gaan trainen. Mij niet gezien.