Bob de Jong en Björn Degandt winnen 2021 editie van de ELE Rally

De start/finish van de ELE Rally in het centrum van Son
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De eendaagse ELE Rally 2021 startte en eindigde in het centrum van Son en Breugel, waarbij Bob de Jong en Björn Degandt het snelste waren.

Coureur Bob de Jong en zijn Belgische navigator Björn Degandt bleven met hun Hyundai i20 R5 de nummers twee Gert-jan Kobus en Martin Nortier voor in het eindklassement. De ELE Short Rally werd gewonnen door Ramon van de Lindeloof en Willem Vissenberg. De winst in de derde ELE Historic Rally gingen naar de Belgen Piet-Hein en Mika van der Heijden met de Lancia Delta. In de Cross Country Rally werd er een loepzuivere hattrick gescoord door Joost Hofmans en Mark van der Spank die met hun McRae Enduro iedereen wederom te snel af waren.

De rally werd gekenmerkt door een crash in Wintelre. Piet van Hoof en zijn navigator Sander van Hoof crashten en sloeg over de kop. Het tweetal is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Piet van Hoof moest voor de zekerheid de na ht in het ziekenhuis doorbrengen. Zijn neef Sander mocht dezelfde dag naar huis. De race werd na het ongeval geneutraliseerd.

Van de in totaal 51 deelnemers aan de ELE Rally haalden slechts 27 deelnemers de finish.

Aparte ELE Rally

Het was dit jaar een aparte ELE Rally. In 2020 kon de race niet doorgaan vanwege corona. Dit jaar werd, vanwege de overvolle rallykalender, gekozen om uit te wijken naar oktober en met het evenement met een dag in te korten. De start en finish was net als in 2019 rond het Kerkplein in Son.

Het servicegebied moest noodgedwongen uitwijken naar Aquabest, omdat er op het terrein van De Rooy geen ruimte was. Omdat er slechts één dag werd gereden, werd er op drie parcoursen gereden: Oerle/Wintelre, Sint-Oederode en Ekkersrijt.

Post article

Post article