Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boer Ted en boerin Vera zeiden ja bij de Boerenbruiloft nieuwe stijl

Boer Ted en boerin Vera zeiden ja bij de Boerenbruiloft nieuwe stijl
Foto: Ons Son en Breugel

Met ‘un bietje van ut ouw en een bietje van het nij’ is een nieuw hoofdstuk in het boek Boerenbruiloft geschreven. Een bruiloft voor heel Krutjesgat.

Vorig jaar was er een gat in het programma van het Krutjesgatse carnaval, doordat de organisaties van de boerenbruiloften in Son en in Breugel stopten. Het gat is dit jaar weer gevuld door een nieuw commite dat niet voor ieder dorpsdeel een aparte bruiloft organiseert, maar voor heel Krutjesgat. In het eerste jaar zeiden boer Ted Swinkels en boerin Vera van den Boogaard, een stel uit Son, ja tegen elkaar in Breugel.

De roots van de boerenbruiloft werden niet verloochend, ondanks de nieuwe insteek. Met oude elementen zoals oud Hollandse spelen, huifkar en paard en wagen voelde de onechte huwelijksvoltrekking als vanouds. Ook de gasten en genodigden kwam in traditionele boeren klederdracht naar Breugel om de ceremonie bij te wonen. Na de huwelijksvoltrekking door prins Wim trok de stoet van het Pieter Brueghelplein naar de Bongerd voor de receptie, waarbij gasten met ‘unne krommen errum’ het bruidspaar eerden. Huisband Wa’n Klank zorgde voor de muziek en kinderen konden in de gymzaal hun energie kwijt.