Boeren van Farmers Defence Force protesteren bij Omroep Brabant

Tractoren en boeren op de stoep van Omroep Brabant op Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Op industrieterrein Ekkersrijt werd donderdagavond door boeren geprotesteerd tegen nieuwe regels omtrent veevoer. Het kantoor van Omroep Brabant was doelwit van een vreedzaam protest.

Zo’n twintig tractoren verzamelden zich bij het kantoor van Omroep Brabant op Ekkersrijt. De boeren van Farmers Defence Force trokken naar de provinciale omroep om aandacht te vestigen op het voornemen van minister Carola Schouten van Landbouw om minder eiwit in veevoer te stoppen.

Boeren van Farmers Defense Force in gesprek met medewerkers van Omroep Brabant

Bij het vreedzame protest gingen de tientallen aanwezige boeren in gesprek met medewerkers van Omroep Brabant. Enkele politie agenten hielden op afstand een oogje in het zeil. Na ongeveer een uur aanwezig te zijn geweest op Ekkersrijt, trokken de boeren naar hun volgende bestemming. In overleg met de politie werd de meest veilige route afgesproken.

Het protest is onderdeel van landelijke protesten om aandacht te vragen voor het voornemen van de minister. In de regio werd onder andere al geprotesteerd bij Jumbo in Veghel en Eindhoven Airport. Ook werd de A2 ter hoogte van Liempde afgesloten door de boeren.

Post article

Post article