Boerenbruidspaar maakt kennis met Wa’n Klank

Boerenbruiloft Krutjesgat, mi unne krommen errum
Foto: Boerenbruiloft comité
Nieuws

Al heel veel jaren is Wa’n Klank het huisorkest geweest van de boerenbruiloft in Breugel. Nu wil het orkest ook graag weer aanschuiven op de boerenbruiloft van Krutjesgat.

Geweldig voor de leden, het bruidspaar en alle gasten want deze dag is bijna niet voor te stellen zonder deze muzikanten en hun feestmuziek.

Traditie was al jaren dat het boerenbruidspaar samen met ’n paar leden van het BB-comité vooraf gaat kennismaken met het orkest op hun repetitie-avond en, ook weer traditiegetrouw, wordt door het bruidspaar bier meegenomen voor iedereen. Zoals ook nu, alleen… boer Ted moest verstek laten gaan. Het was ook de repetitieavond van de ‘3 Vraagtekens’ (waar boer Ted er één van is) en die treden op tijdens de zittingsavonden. Daarom is de vader van boerin Vera, Karel, meegegaan als begeleiding van de bruid.

Zoals iedereen inmiddels weet heeft het huidige comité een nieuwe weg ingeslagen. Niet alle tradities zijn in ere gehouden, nieuwe uitdagingen werden aangegaan. Kijk naar de uitstraling van de uitnodigingen, het ontbijt is lunch geworden, de trouwlocaties zijn nu de Bongerd en het Pieter Brueghelplein. Wat wel in ere is gehouden zijn de traditionele zwart/witte kleding, in het onecht verbinden door prins carnaval en het komen op de receptie met unne krommen errum. Een waar feestfestijn gaat het worden op die middag voor groot en klein, oud en jong. Boerenbruiloft Krutjesgat is van start gegaan en hopelijk zal ook deze bruiloft op carnavalsdinsdag nog vele jaren alle mensen uit Krutjesgat voor een gezellige ontmoeting bij elkaar brengen.

Het huidige comité dankt de voorgaande comités van Breugel en Son voor het goede contact en het overdragen van kleding, dossiers en artikelen, maar vooral voor hun jarenlange inzet. Het Boerenbruiloft Comité is ervan overtuigd dat er ook dit jaar weer een geslaagd boerenbruiloftsfeest is in Krutjesgat.

Post article

Post article