Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boerenbruiloften in Son en Breugel stoppen

11-11 bal, krutjes, krutjesrapers, boerenbruiloft
Foto: Pixabay

Een lange carnavalstraditie in Son en Breugel zal geen doorgang meer vinden.

In een brief aan carnavalsvereniging de Krutjesrapers laten zowel de organisatie van de boerenbruiloft in Son als de organisatie van de boerenbruiloft in Breugel weten dat er in 2017 geen boerenbruiloft zal worden gehouden. De reden voor het stopzetten is niet gedeeld aan de redactie.

Ons Son en Breugel heeft beide organisaties gevraagd om een reactie te geven, maar waren niet bereikbaar voor commentaar. Carnavalsvereniging de Krutjesrapers laat weten niet inhoudelijk in te gaan op de brief omdat zij dit eerst willen bespreken in de ledenvergadering van 2 november aanstaande. Ook ging de carnavalsvereniging niet in op de vraag of er al plannen zijn om het gat in het programma op te vullen.

Zowel Son als Breugel had traditioneel een boerenbruiloft met bijbehorende receptie. Twee ‘echtparen’ worden tijdens de bruiloft in het ‘onecht’ met elkaar verbonden. Beide echtparen ontmoette elkaar ook op de brug over de Dommel in de Veerstraat. Het evenement stond sinds 1986 jaarlijks op het programma


Lees meer over carnaval 2016