Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boerin Vera en Boer Ted zijn het boerenbruidspaar Krutjesgat 2018

Boerin Vera en Boer Ted zijn het boerenbruidspaar Krutjesgat 2018
Foto: Wil Feijen

Na één jaar een carnaval zonder boerenbruiloft, nu toch weer een trouwerij in ons dorp.

Een jong, eigentijds en ongetrouwd stel laat zich in het onecht verbinden: boerin Vera en boer Ted. Zij voelen zich vereerd om het eerste boerenbruidspaar te zijn in nieuwe stijl: wat moderner van opzet maar wel met de traditie in ere gelaten. Beide vinden het heel leuk om een feestje te bouwen met hun familie, vrienden, kennissen en alle andere gasten uit ons dorp. Want, volgens Ted, moet het een gezellig feest worden waar iedereen zich bij thuis voelt.

Foto: Wil Feijen

Aan het bruidspaar zal het in ieder geval niet liggen. Zo hebben zij aangegeven om mee te denken met het comité over opvang voor de kids die meekomen met hun ouders naar ‘de Bongerd’ en ook over een ludieke actie op het Pieter Brueghelplein nadat het bruidspaar in de onecht is verbonden door Prins Wim. Helemaal Vera’s ding die goed is in het organiseren van evenementen.

Binnenkort is er meer te lezen in de media over het dagprogramma van de Boerenbruiloft in Krutjesgat.

“Of we willen trouwen… tsja dat is nogal een vraag op een druilige dinsdagavond ergens begin oktober. Daar hadden we even geen rekening mee gehouden. Voor onze neus zit een afvaardiging van het nieuwe Boerenbruiloft comité. De vraag kwam natuurlijk onverwacht, maar ach… wel leuk, we doen het gewoon en gaan de onecht aan als boerin Vera en boer Ted, het Boerenbruidspaar 2018 van Krutjesgat.”

“Jarenlang hebben we, als fanatieke carnavalsvierders, de boerenbruiloft van een afstand gade geslagen en zijn in de afgelopen jaren regelmatig zowel in Son als in Breugel te gast geweest. Wat wij niet snapten was de ‘vete’ tussen de bruidsparen van Son en die van Breugel, wij vonden deze tweestrijd meestal maar ingewikkeld. Maar toch, het idee van in het onecht verbonden worden in het bijzijn van een hoop vrienden en genodigden en er samen een mooie dag van maken, dat is een prima gedachte. Dat de traditie van de Boerenbruiloft nieuw leven in geblazen wordt door een nieuw bestuur en jongere generatie past wel bij ons. Gewoon één feestje voor één prachtig dorp.”

“We kennen elkaar inmiddels 11 jaar en die jaren sluiten ook prima aan in de tradities van carnaval. In het dagelijkse leven hebben we de status ‘samenwonend’ en we zijn dus nog niet getrouwd (eerst dus maar eens oefenen). Wij hebben 2 dochters: Finn van 4 en Sem van 3. Wij zijn allebei in Breugel geboren en nu woonachtig in Son, dus altijd in het dorp gewoond.”

“Carnaval zit ons beide wel in het bloed en een feestje laten we zelden schieten. Zo nu ook de Boerenbruiloft 2018. Bij deze willen we daarom ook iedereen uitnodigen om dit feestje met ons mee te vieren in de Bongerd in Breugel. Gewoon een mooi feestje met een vleugje traditie, maar vooral veel plezier en gezelligheid.”

Vera van den Boogaard

Geboren in 1983 aan de Nijnselseweg in Breugel. Met de buurtvereniging al op jonge leeftijd deelnemer aan de Krutjesgatse optochten, via dansgroep DéDé al een aantal keer meegedaan aan de Zittingsavonden en zelfs in de studententijd gewerkt, hoe kan het ook anders, bij de Zwaan tijdens de Carnaval. Ook de afgelopen jaren nog een aantal keren aan de optocht meegedaan met een groep vriendinnen. In het dagelijkse leven is Vera eigenaar van evenementenbureau 2Do Events.

Ted Swinkels:

Geboren in 1976 aan de Doormanlaan in Breugel. Middels vriendengroep Boerend Hard jarenlang aan de optochten deelgenomen met een wagen (twee keer eerste) en in 2001 was hij Prins Carnaval van Krutjesgat. Inmiddels al 16 jaar vaste deelnemer aan de zittingsavonden (Prinsenritme, de Drie Vraagtekens, Mundjesmaat) en samen met Raymond Bonnier het vaste presentator-duo tijdens de optocht en de prijsuitreiking. In het dagelijkse leven is Ted Supply Chain Manager bij een bedrijf in Eindhoven.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play