Bomen 17 Septemberplein gekapt wegens gevaar en overlast

Bord bij het 17 Septemberplein die aangeeft dat het plein op 31 oktober afgesloten is
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente Son en Breugel gaat 31 oktober het 17 Septemberplein afsluiten om de bomen op het plein te kappen.

Opeens stonden ze er: borden die aangeven dat het 17 Septemberplein op 31 oktober van 07:00 tot 16:00 uur afgesloten is. Vele inwoners vroegen zich af waarom, tot een Facebookbericht van de Albert Heijn opheldering gaf: de bomen op het plein worden verwijderd.

“De huidige acaciabomen hebben boomwortels die groeien op plekken waar dat gevaarlijk is en overlast veroorzaakt,” zegt de gemeente in een persbericht. “Daarom vervangt de gemeente deze bomen door andere soorten bomen.” Volgens de gemeente zorgt de opdruk van stoepstenen en asfalt voor valgevaar. Asfalt, banden en klinkers worden na verwijdering van de bomen hersteld.

De werkzaamheden kunnen grotendeels plaatsvinden zonder de parkeerplaats af te sluiten, behalve op 31 oktober. Ons Son en Breugel heeft vragen gesteld voor een eventuele kapvergunning, zoals deze destijds wel aangevraagd was voor de bomen aan de Astroïdelaan. De gemeente geeft aan op basis van de regels opgesteld in de APV en de Beleidsnota Openbaar Groen 2021 het recht te hebben om te bomen te kappen.

Post article

Post article