Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bonte Zaar: geen roze wolk

Foto: Pixabay CC0/Ons Son en Breugel

Geen roze wolk, mag dat gezegd worden?

Nog maar een kleine 3 maanden en dan ga ik trouwen. Volgens mij droomde ik als jong meisje niet van een grootse bruiloft met een mooie jurk en sluier. Ik kan het me in ieder geval niet herinneren. In bomen klimmen, fietsen en skeeleren, dat is waar ik mij mee bezig hield. En nu ga ik trouwen, met bijna alles erop en eraan.

Laat ik voorop stellen dat ik heel gelukkig ben met mijn verloofde en dat ik heel graag zijn vrouw word. Maar ik zit niet op die donzige, roze wolk. Om mij heen zie ik vrouwen heel ijverig bezig zijn met alle voorbereidingen. Ze stralen van oor tot oor en vertellen uitgebreid waar ze precies staan in het proces. Want ja, het is een proces! Je begint met het uitzoeken van de locatie en je eindigt met welke kleur servetten er nodig zijn. Of misschien is dat niet eens het einde? Mijn einde is nog zoek, er lijkt steeds meer bij te komen.

Ik heb altijd geroepen dat mijn bruiloft low budget zou worden. Het is zonde om er zoveel geld in te stoppen. Het is maar één dag. Hier ben ik op terug gekomen. Onze bruiloft zal een luxe sfeertje krijgen. Misschien materialistisch, maar het past wel bij ons. Maar het is veel werk. Daar heb ik mij echt op overkeken. En om eerlijk te zijn, vind ik het vooral noodzakelijk en niet leuk. Alleen met de bedankjes ben ik al twee volle dagen bezig geweest. En het is nog niet eens af! Oke, je kunt natuurlijk bepaalde zaken uitbesteden, maar dat kost een hoop geld en het is niet uniek.

wedding-1146324_1280

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. De voorbereidingen vallen mij zwaar en leveren stress op. Het is tijdrovend en creëert discussies waar ik weinig zin in heb. Geen roze wolk dus. Als ik dit tegen anderen vertel, staan ze hiervan te kijken. Het is toch juist leuk?! Iedereen gaat er anders mee om, en dat is ook goed. Ik ben geen persoon die lang op een wolkje kan blijven zitten, laat staan dat ik er op zou gaan slapen voor een langere tijd. Het is een mening welke niet vaak wordt uitgesproken, men gaat ervan uit dat je geniet en het vooral erg leuk vindt.

Soms best lastig om uit te leggen, maar ik ga het niet mooier maken dan ik het vind. De jurk is mooi en romantisch maar de sluier laat ik achterwege. Iets teveel prinses gehalte voor mij. Dit is een mooi voorbeeld waarmee ik aan kan geven hoe onze bruiloft eruit komt te zien, traditie vermengd met wat wij graag willen die dag. Ook al wijkt het af van de traditionele normen en waarden. Zo kiezen wij ervoor om geen openingsdans te doen en willen we niet dat gasten stukjes opvoeren.

Ik weet zeker dat al onze inzet beloont gaat worden en dat dit een dag word om nooit meer te vergeten. Zowel voor ons, als voor onze familie en vrienden. Want als het goed is, trouw je maar één keer. Ik in ieder geval wel. Want ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog op iemand anders zo verliefd kan zijn, als op mijn verloofde. Ik zou met geen ander deze dag willen beleven en ik kijk er naar uit!

Nathalie de Lange, blogger voor Ons Son en Breugel.