Search
Close this search box.

Bonte Zaar: lieve Jagger

jagger
Foto: Nathalie de Lange

Lieve Jagger,

Ruim 5 jaar geleden leerden wij elkaar kennen. Eigenlijk ging ik kijken naar je broertje, want katers hebben vaak een liever karakter. Eenmaal aangekomen bij je geboortehuisje, zag ik je zitten. Je was nat, waarschijnlijk net gewassen door je moeder? Klein maar dapper. Ik was op slag verliefd en ik hoefde niet lang na te denken, jij zou over een paar weken met mij mee gaan. Ik had je toekomstige huisgenoot ook al uitgezocht. Jij zou de naam Jagger gaan krijgen, en je huisgenoot Mick.

Mick mocht als eerste opgehaald worden en jij een week later. Wat was je knap geworden! Een slank meisje met een speelse blik. Maar wat stonk je! Je kreeg daar slechte voeding en dat was duidelijk te ruiken. Thuis moest je even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken. Maar als snel stond je gelijk aan Mick en kon hij jou niet meer de baas. Wat waren jullie twee heerlijke kittens bij elkaar!

Anderhalf jaar later schonk je mij en mijn inmiddels man, een mooi netjes met 4 prachtige kittens. Je hebt ze alles gegeven, waardoor het 4 knappe dames zijn geworden. Kleine Dexter is bij ons gebleven. Wat waren we trots op je!

Zo levendig je was als kitten, zo energiek ben je nog steeds. Je rent rond, eist aandacht op door aan onze benen te krabben en miauwt als we niet meteen omkijken. Maar, lieve Jagger, je bent ook een sloper. Geen meubelstuk is ongeschonden gebleven, de bank is inmiddels al twee keer opnieuw bekleed. Nieuwe stoeltjes pakten we in met aluminium folie, dat zou werken?! Nee dus, zelfs daar ging je gewoon bovenop zitten. Bloemen en vazen worden van de tafels afgegooid, niks staat veilig. En als we iets te lang weg zijn, liggen andere spulletjes ook op de grond. Bij thuiskomst sta je dan met grote onschuldige ogen ons aan te kijken. Een beetje gebogen houding waardoor ik weet dat je goed door hebt dat het niet mag. Maar hee, aandacht is aandacht! Inmiddels heb je de grote plant ontdekt, die je gebruikt als krabpaal.

Ondanks alle kapotte vazen en meubelstukken, ben jij het zonnetje in huis. Altijd vrolijk aan het babbelen en oprecht blij met de aandacht die je krijgt. Jij bent mijn eerste poezenmeisje, mijn grote liefde, mijn alles.

Lieve Jagger, wat houd ik veel van je! Maar alsjeblieft, laat de bloemen, planten en meubelstukken toch eens met rust.


Lees meer Bonte Zaar