Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bonte Zaar: Netflix aanraders

Bonte Zaar: Netflix aanraders
Foto: Pexels CC0

Dit stukje is waarschijnlijk niet helemaal wat jullie van mij gewend zijn. Geen overduidelijk onderwerp met een mening, maar een lijst met aanraders voor Netflix.

Ik heb al een paar weken een blanco brein, om het maar even makkelijk te houden. Mijn hersenen kraken maar er komt geen leuk of interessant onderwerp uit. Een writers block, ook wel zo genoemd. Nou ben ik natuurlijk niet echt een schrijfster, maar het voelt wel degelijk als een block. Hier zal ik in een later stuk nog op terug komen.

Netflix, wat een verslaving! En dan met name de series. Ik geloof niet dat wij lang zonder een serie hebben gezeten. Er valt altijd wel wat te volgen of er komen alweer nieuwe afleveringen uit. Hier wat van mijn favoriete series. Misschien heb je er wat aan? Of heb je zelf nog een gave serie ontdekt? Deel dat met andere, zodat we nooit meer zonder series hoeven te zitten.

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven

Amerikaanse horror serie. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Een aantal van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, telkens in een andere rol.

Masters of Sex gaat over William Masters en Virigina Johnson, twee Amerikaanse seksuologen die baanbrekend werk hebben verricht op het gebied van de menselijke seksualiteit. Het werk van Masters en Johnson was onderhevig aan controversie, omdat met name de homoseksualiteit en het vrouwelijk orgasme op een totaal andere manier werden bekeken dan vroeger het geval was.

Gebaseerd op de Thomas Harris romans. Dit drama volgt een FBI profiler (Dancy) welke de gave heeft dat hij de gedachtegang van een seriemoordenaar begrijpt. Hij gaat samenwerken met Hannibal Lecter, een briljante psychiater.

Liefs,

Nathalie.


Lees meer Bonte Zaar