Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bonte Zaar: nieuwtje

Bonte Zaar: nieuwtje
Foto: Pixabay CC0

In mijn vorige stuk schreef ik over mijn gebrek aan inspiratie om een leuk artikel neer te zetten. Toen kon ik jullie nog niet vertellen dat mijn hoofd nog maar met één onderwerp is gevuld. Maar nu mag het nieuws eindelijk de wereld in, wij krijgen een baby!

Misschien herkennen andere vrouwen zich hier ook wel in: je hoofd zit zo vol met dit nieuws, dat er gewoon geen ruimte is om ergens anders aan te denken. Zoals ik al eens eerder zei, ik ben geen roze wolk zitter. Ook nu ben ik vrij nuchter. Maar toch, mijn hoofd heeft het er moeilijk mee om andere zaken toe te laten.

Daarbij is het helaas niet geheel vlekkeloos verlopen. Doordat ik last had van bloedingen, is het een lange tijd erg onzeker geweest. En was het de vraag of deze zwangerschap zou doorzetten. Ik kan je vertellen dat dit echt een vreselijk gevoel gaf. Ondanks dat het nog pril was, ervaarde ik dit als een oer gevoel. Het verdriet was onbeschrijfelijk, zo sterk en niemand kan je hierbij helpen. Maar na meerdere echo’s kan ik nu melden dat alles in orde is. Ik ben nu bijna 14 weken onderweg, wat betekent dat de baby ergens eind januari zal komen.

De komende maanden zullen mijn stukken dus af en toe een beetje baby inhoud krijgen. Zijn er trouwens vrouwen onder ons, die ook een moeilijke start hebben gehad van de zwangerschap? Ik merkte dat er best wat vrouwen in mijn omgeving aangaven ook last te hebben gehad van bloedingen in het begin. Daar stond ik echt van te kijken. Door deze verhalen lukte het een klein beetje om toch hoop te houden.

Liefs,

Nathalie.


Lees meer Bonte Zaar