Bonte Zaar: nog meer irritaties in het verkeer

Bonte Zaar: nog meer irritaties in het verkeer
Foto: Pixabay CC0 (bewerkt)
Nieuws

Ik heb al eens eerder mijn frustraties over her verkeer geuit. Afgelopen week werd ik twee keer op een toch wel asociale manier ingehaald in het centrum van ons dorp. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening hierover.

Druk verkeer wat al begon voor de brug, vanuit Eindhoven gezien. Ik rem, zoals altijd, licht af voor de zijstraat van rechts bij de Italiaan. Ik moest uiteindelijk ook stoppen want er kwam een auto uit die straat. De auto achter mij leek zich hier al aan te irriteren, hij stopte vlak achter mij. Hierna de brug over, langzaam, vanwege de drukte. Bij het eerste zebrapad zag ik twee oudere mensen netjes van hun fiets stappen om zo lopend te kunnen oversteken.

De man achter mij leek het niet nodig te vinden en wil mij inhalen! Hij ziet gelukkig op tijd dat ik met een reden stop en stopt zelf ook. Hierna rijd ik door en wil ik de eerste volgende weg rechts inslaan, waar ik dus iets voor afrem. Dezelfde man achter mij trapt het gas in, knippert met zijn lampen en sjeest mij voorbij terwijl hij mij boos aankijkt. Het blijkt een oudere man te zijn. Wat heb ik fout gedaan? Ik houd mij aan alle verkeersregels.

De dag erna word ik wederom bij een zebrapad ingehaald. Dit keer geen overstekers, ik remde dus ook niet af. Ik reed ongeveer 35 km en dus wederom netjes volgens de regels. Dit keer was het een jong persoon welke blijkbaar vond dat ik echt te langzaam reed. Hij trapte hard zijn gas in, en racete mij voorbij. Zo gevaarlijk om dit bij een zebrapad in het centrum van het dorp te doen!

Dan ga ik me toch afvragen, rijd ik nou zo langzaam?! Of ik houd ik mij té keurig aan de verkeersregels?! Volgens mij niet. Ik ben een nette rijder, houd rekening met mijn medemens en maak ook echt wel eens een overtreding. Ik zou wel eens van dit soort types willen horen waarom zij zich blijkbaar zo irriteren aan mijn ‘rijgedrag’.

Hoe ervaren jullie het verkeer in ons dorp?

Liefs,

Nathalie


Lees meer Bonte Zaar

Post article

Post article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.