Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bord gesloopt en vuurtje gestookt bij rolstoelpad

Bord gesloopt en vuurtje gestookt bij rolstoelpad
Foto: Ons Son en Breugel

Op 21 mei werd het rolstoelpad in bosgebied-west nog feestelijk geopend, maar inmiddels weten ook vandalen het pad te vinden.

Het rolstoelpad werd vanmiddag in erbarmelijke staat aangetroffen door Saskia van de Ven, toen zij haar hond daar aan het uitlaten was. Ze plaatste een foto op Twitter waarop duidelijk te zien is dat een bord uit elkaar gehaald is en er vuur gestookt is.

Bij nader onderzoek was het duidelijk dat er opzet in het spel was: het bord was van zijn paal af getrokken, de paal was in de bosjes gegooid, er was rommel achtergelaten en aan de voor- en achterzijde van de picknicktafel voor rolstoelers was een vuurtje gemaakt. Jan de Lange, kartrekker voor het rolstoelpad vanuit het Chronisch Zieken- en Gehandicaptenplatform Son en Breugel, noemde het voorval op Twitter ‘erg vervelend’. Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen laat in een reactie weten: “onvoorstelbaar! We pakken het op en gaan de situatie herstellen en verscherpen het toezicht.”

Het rolstoelpad, verborgen in bosgebied-west vlak achter de A50, werd twee maanden geleden nog feestelijk geopend door onder andere wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen en enkele rolstoelgebruikers. Het pad van 2,2 kilometer trekt door een weide- en bosgebied langs de A50. Het half verharde pad is ideaal voor rolstoelers en mensen die slechter te been zijn. Langs de route zijn diverse informatie borden geplaatst door het IVN om meer informatie te krijgen van de flora en fauna in de omgeving. Een speciale picknicktafel voor rolstoelers maakt het pad ideaal om even tot rust te komen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play