Bouw en verkeer scholen Breugel moeten samen opgepakt worden

Basisschool de Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Als het lintje doorgeknipt wordt, moet ook het verkeer rondom de nieuwe basisscholen in Breugel geregeld zijn.

Eerst beginnen aan de nieuwbouw voor basisscholen de Krommen Hoek en de Regenboog en daarna pas kijken naar de verkeersafhandeling ging er niet in bij een meerderheid van de gemeenteraad. Omwonenden van de Krommen Hoek maakten zich zorgen over de nu al penibele verkeerssituatie in hun buurt, die na de nieuwbouw alleen maar erger lijkt te worden.

Een meerderheid van de gemeenteraad stond dan ook achter het idee om de plannen voor de nieuwbouw en de verkeersafhandeling tegelijk op te pakken. Het gemeentebestuur moet dus eerder dan gepland om tafel gaan met omwonenden en schoolbestuur om het verkeer te bekijken. Oorspronkelijk moest de nieuwbouw beginnen in 2022. Daarna zou pas gekeken gaan worden naar het verkeer in de Doormanlaan.

Die nieuwe verkeersstructuur moet dan tegelijk met de opening van de scholen klaar zijn. Ook tijdens de bouw moet de verkeersafhandeling soepel en veilig verlopen om de buurt te ontzien. Met deze opdrachten hoopt een meerderheid van de gemeenteraad de buurt een handreiking te doen

Post article

Post article