Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bouw van nieuwe blokhut Dutmella gestart

Foto: Ceciel van Buul

Vrijdag 19 mei 2017 was voor Dutmella een gedenkwaardige dag. Na jaren van voorbereiding is de ‘eerste schop’ de grond in gegaan en is er begonnen met de bouw.

Een geweldig moment waar scoutinggroep Dutmella naar uit heeft gekeken. Deze bijzondere eer was gegund aan loonbedrijf Vermeulen uit Son en Breugel, die onder toeziend oog van de voorzitters van het groepsbestuur en het stichtingsbestuur het bouwvlak onder handen nam.

Foto: Ceciel van Buul

Zoals bij velen bekend is heeft scouting Dutmella haar blokhutten in het bos staan, vlak bij het Oud Meer. Sinds 1976 speelt de jeugd van Son en Breugel hier haar scoutingspel. Lekker buiten en lekker vrij. Inmiddels is er veel gebeurd. Met zo’n 150 jeugdleden en 50 kaderleden is de groep aardig uit haar jasje gegroeid en is nieuwbouw onvermijdelijk. Al sinds een aantal jaren is een actieve groep vrijwilligers bezig met een traject om ruimte en goedkeuring te krijgen voor nieuwbouw op deze plek.

Omgevingsvergunning definitief

Nadat eerder een kapvergunning en een omgevingsvergunning is aangevraagd heeft de gemeente Son en Breugel vorige week laten weten dat er geen bezwaar is gemaakt tegen de nieuwbouw. Daarmee is de eerder afgegeven omgevingsvergunning definitief en mogen zij officieel gaan bouwen. Afgelopen vrijdag is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de blokhut aan het Dutmellapad. Er zijn (zo weinig mogelijk) bomen gerooid en het bouwvlak is inmiddels uitgegraven.

Foto: Ceciel van Buul

Zelfwerkzaamheid

Het werk zal deels uitgevoerd worden door een aannemer en voor een groot deel ook door zelfwerkzaamheid. De vrijwilligers van Dutmella en de ouders van de jeugdleden zullen samen zorgen voor een fantastisch resultaat. Zij zullen werkzaamheden verrichten als het afwerken van de binnen- en buitenwand met houten panelen. Ook zal de aanleg van de electra en het water door vakbekwame vrijwilligers gedaan worden. Dat scheelt een stuk in de kosten en bovendien zijn er natuurlijk fondsen die eisen dat er een stuk eigen werkzaamheid in je plan wordt verwerkt. En waarom ook niet?

Bijzondere kinderen

De blokhut wordt ook meteen geschikt gemaakt voor onze nieuwe speltak, de Sanga’s. Dit is een speltak voor bijzondere kinderen. Kinderen die graag met anderen scoutingactiviteiten willen beleven, maar door een verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum of chronische aandoening niet kunnen meedoen in een reguliere speltak.

Foto: Ceciel van Buul

Tijdelijk onderkomen

Scouting Dutmella heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in het gebouw aan de St. Genovevastraat, waar voorheen de scoutinggroep van Margaretha Sinclair gevestigd was. Het scoutingspel gaat voor onze jeugdleden dus gewoon door. Als alles volgens plan verloopt kunnen de speltakken aan het begin van volgend seizoen weer op het Dutmellapad terecht. De opening van het nieuwe gebouw wordt in oktober verwacht.

Doe je mee?

Als je scouting Dutmella wilt steunen met geld of goede raad, dan vinden zij dat erg fijn. Ook als je nog vragen mocht hebben, stuur dan gerust een mail naar nieuwbouw@dutmella.nl. Zou je graag mee willen doen, leiding willen geven aan kinderen/jeugd in de leeftijd van 5 tot 16 jaar? Of gewoon eens een kijkje komen nemen bij een van de speltakken? Stuur dan een mail naar secretariaat@dutmella.nl.

 


Lees meer scouting Dutmella


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play