Search
Close this search box.

Bouwovereenkomst getekend voor uitbreiding de Ruimte

Ondertekening van de overeenkomst bij basisschool de Ruimte
Foto: Laride

Woensdag 27 september was een feestelijke dag voor PlatOO, het schoolbestuur van basisschool de Ruimte en Cornelissen aannemingsbedrijf. De overeenkomst voor de uitbreiding van de school werd die dag getekend.

De school heeft 450 vierkante meter extra ruimte nodig. De groepen 1, 2 en 3 zullen hier gevestigd gaan worden. Ook is er meer ruimte voor kinderopvang Korein, die een nieuwe groepsruimte krijgt voor de opvang van kinderen.

Sultan Solak, bestuurder van PlatOO, zegt: “Met het toenemende aantal leerlingen in onze school en de wens om te blijven voldoen aan het meest optimale onderwijsklimaat, is de uitbreiding een logische stap. Het huidige schoolgebouw aan de Honingbij 1 in Son en Breugel is niet uitgerust op de grote leerlingentoename.

Noodzakelijke uitbreiding

Solak vervolgt: “Om te voorkomen dat leerlingen niet meer bij ons op school terechtkunnen en buiten Son en Breugel naar school moeten, is het belangrijk om zo snel mogelijk de noodzakelijke uitbreiding te realiseren.”

De bouwactiviteiten starten deze maand. Oplevering van de uitbreiding van basisschool de Ruimte staat gepland voor het voorjaar van 2024. De groepen 1, 2 en 3 verhuizen dan naar hun nieuwe leerplek in de uitbreiding.