Zoek
Sluit dit zoekvak.

BPL Pensioen koopt 60 huurwoningen van Archipel in Son en Breugel

BPL Pensioen koopt 60 huurwoningen van Archipel in Son en Breugel
Foto: Google Maps

Voor een onbekend bedrag neemt pensioenfonds BPL Pensioen 60 appartementen in Son en Breugel over van Archipel.

BPL Pensioen koopt in totaal 129 huurwoningen van zorginstelling Archipel, meldt Financial Investigator. Het pensioenfonds koopt 69 appartementen in Eindhoven aan de Frederiklaan en de Strijpsestraat (met in totaal 43 ondergrondse parkeerplaatsen) en 60 appartementen aan de Anemoonstraat en De Bontstraat (met 60 parkeerplaatsen). Hoeveel geld gemoeid is met de transactie is niet bekend. VB&T Capital Markets International uit Eindhoven heeft BPL Pensioen tijdens de transactie begeleid.

De appartementen die gekocht zijn zitten in het middensegment van 700 euro tot 1000 euro huur in de maand. Archipel doet de appartementen van de hand omdat deze niet bijdrage aan hun kerntaak: het leveren van zorg. Vanuit de overheid komt er steeds meer druk om vastgoed en zorg van elkaar te scheiden. Ondanks dat Archipel niet langer eigenaar is van de appartementen, blijven zij dezelfde zorg aanbieden.

Door de verkoop kan Archipel zich concentreren op de zorg en heeft BPL Pensioen een duurzaam beleggingsfonds. “Gezien de vergrijzing in Nederland en de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, verwachten wij dat deze belegging het pensioenfonds een duurzaam rendement zal opleveren”, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play