Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brandweer haalt groot cadeau van gemeentehuis bij intocht Sinterklaas

Brandweer haalt groot cadeau van gemeentehuis bij intocht Sinterklaas
Foto: Ons Son en Breugel

Sinterklaas kwam vandaag aan in Son en Breugel, maar de intocht zorgde voor veel opschudding door een groot cadeau op het dak van het gemeentehuis.

Vanmiddag meerden Sinterklaas en zijn Pieten aan in Son en Breugel. Na een kleine tocht van het Wilhelminakanaal naar het gemeentehuis kwam een heel groot probleem aan het licht: er stond een heel groot cadeau op het dak van het gemeentehuis. Pieten wisten niet hoe het cadeautje daar terecht is gekomen, van wie het was en wat er in zat.

Er waren diverse ideeën door de zwarte Pieten bedacht om het pakketje van het dak te krijgen. Één Piet had het idee om met het cadeautje van Max dat ze mee hadden genomen het cadeau van het dak te krijgen. Het cadeautje van Max was een pijl en boog. Door een heel lang touw aan de pijl te maken en af te schieten, hoopte de Piet het pakje te raken. Helaas lukte het niet.

Het volgende idee was om een uitschuifladder te gebruiken om op het dak te komen. Twee Pieten schoven de ladder uit, hielden hem vast en één dappere Piet klom op de ladder. De ladder bleek helaas niet hoog genoeg, dus moest er weer een ander idee komen.

Dat idee was om Pieten te stapelen. Alle Pieten verzamelden zich op het bordes van het gemeentehuis en klommen op elkaars schouders. In het begin leek het plan te werken, maar ook dit plan viel in duigen: de Pieten konden niet bij het dak komen.

Sinterklaas had er genoeg van en bedacht zelf een oplossing: un un dos bellen, 112. Sinterklaas belde de brandweer, die een uitruk in Nuenen even lieten voor wat het was om Sinterklaas te helpen. Brandweer Son en Breugel kwamen na enkele minuten aan, samen meteen hoogwerker van brandweer Geldrop-Mierlo. De bevelvoerder keek omhoog en zei tegen Piet dat het cadeau van het dak halen geen probleem was.

Piet Pedro offerde zichzelf op om samen met de brandweer het cadeau van het dak te halen door middel van de hoogwerker. Hoog boven het gemeentehuis klom één brandweerman op het dak om het cadeau in het bakje van de hoogwerker te krijgen. Eenmaal veilig met beide benen op de grond kon uitgezocht worden van wie het grote cadeau was. Na lang zoeken bleek de naam Marinus op het cadeau te staan.

Sinterklaas riep Mies Merks bij zich. Na 40 jaar stopt Mies met de organisatie van de intocht in Son en Breugel om te genieten van zijn kleinkinderen. Zo kan hij volgend jaar zelf langs de kant staan om naar de intocht van Sinterklaas te kijken. Sinterklaas bedankte Mies voor zijn inzet met een voorleespakket.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play