Brandweer heeft handen vol aan stormschade in Sonniuspark

Brandweer trekt een tak van een boom na een storm in Sonniuspark
Foto: Jordi de Bruin/SQ Vision

Er trok een fikse storm door de regio en de brandweer had haar handen vol aan alle meldingen, waaronder ook in Sonniuspark.

De brandweer werd door het noodweer van afgelopen middag opgeroepen voor een overkapping die ingestort was achter een woning aan de Zandloopkever. De brandweer kwam ter plaatste en heeft de bewoner geadviseerd een klusbedrijf in te schakelen om de schade van de overkapping te herstellen. Omdat er verder geen gevaar was was er voor de brandweer niets te doen.

Nadat de brandweer klaar met een melding op de Zandloopkever was reden ze verder naar een melding op de Beekjuffer. Ter plaatste hing er een grote tak in een boom. Met behulp van de tankautospuit en een touw werd de tak uit de boom getrokken en in kleine stukken gezaagd. De gemeente zal de restanten later opruimen. Enkele bewoners stonden te kijken hoe de brandweer te werk ging.

Speeltuin afgesloten

De harde wind heeft ook een grote ravage aangericht in een speeltuin aan de Zandloopkever in Son en Breugel. Verschillende grote takken liggen op de kabelbaan. De speeltuin is afgesloten met linten de gemeente zal later de grote takken opruimen.

Even verderop, in Sonniuswijk, had de brandweer haar handen vol aan bij Stal Roefs. Bij de manege stortte een deel van het dak in. Een paard is daarbij bekneld geraakt. Drie andere paarden raakten lichtgewond.

Meer dan honderd meldingen

Son en Breugel was niet de enige gemeente in de regio die hinder en schade ondervond van de korte maar krachtige storm. Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost meldde op Twitter dat er meer dan honderd meldingen binnen waren gekomen bij de meldkamer.

Post article

Post article