Search
Close this search box.

Brandweer is Rick met de paplepel ingegoten

Foto: Ons Son en Breugel

Brandweer Son en Breugel is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het korps te versterken. We gingen in gesprek met enkele vrijwilligers van de post, om hen te vragen wat er allemaal op je af kan komen. Vandaag: Rick van Aarle.

Rick van Aarle (29 jaar) is al acht jaar werkzaam als vrijwilliger bij brandweer Son en Breugel. Hij woont in Breugel samen met zijn twee jonge dochters Esmee en Tessa en zijn vrouw Nicky. In het dagelijks leven is Rick werfbeheerder bij de gemeente, waarbij hij zorgt dat het gemeentelijke deel van het combigebouw aan de Rooijseweg technisch goed verloopt. “Het is perfect te combineren. Op het moment dat de pieper gaat mag ik gaan, dat is geen probleem tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.” Dat is het fijne van werken in het combigebouw: je kan meteen instappen als er uitgerukt dient te worden.

IMG_8787-klein
Foto: Ons Son en Breugel

Rick is een echte alleskunner. Dat is te zien aan de lange lijst van werkzaamheden die Rick doet voor de brandweer. Zo is Rick manschap, pompbediende/chauffeur voor de verschillende voertuigen, medewerker van het verbindings commandovoertuig (VC2), leerwerkplekbegeleider en maakt hij deel uit van de onderhoudsploeg. Rick zinspeelt om zelfs in de toekomst ook een opleiding tot bevelvoerder te volgen. “Dat zit er ooit nog wel een keer in, maar voorlopig wil ik nog even wachten nu de kinderen nog zo klein zijn.”

“Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader zit ook bij de brandweer, al verschrikkelijk lang. Die is begonnen bij de brandweer van de technische universiteit in Eindhoven en kwam hier bij de vrijwilligers toen we naar Son en Breugel verhuisden. Ik heb een paar keer kunnen proeven hoe het was. Ik begon hetzelfde jaar nog als oefenslachtoffer, wat ik een jaar of vijf/zes heb gedaan. Ik heb toen in overleg met mijn vriendin, waar ik nu mee getrouwd ben, toch de stap gemaakt om te solliciteren.”

Foto: Brandweer Son en Breugel
Foto: Brandweer Son en Breugel

Rick nodigt iedereen uit om te solliciteren. “Het is een heel leuk en heel uitdagend vrijwilligerswerk. Het is leuk om alle kanten te zien en te mogen beleven. Je zoekt de spanning toch op als brandweerman. Je gaat ergens naar toe waar andere mensen soms liever van weg willen lopen. Het voelt ook goed om andere mensen te kunnen helpen, op wat voor manier dan ook.” Maar realiseer je wel dat brandweerman of -vrouw zijn niet altijd even leuk is. “Soms loopt het slecht af en soms loopt het goed af. Op het moment dat het goed afloopt geeft het toch een fijn en tevreden gevoel. Als het slecht afloopt moet je vooral veel praten. Met brandweercollega’s sowieso, die maken hetzelfde mee maar toch anders. En thuis kan ik ook goed mijn verhaal kwijt. Ik kan het gelukkig goed van me af praten.”


Hoe snel ben jij uit de kleren?

Brandweer start wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers

Binnen 30 seconden kleden de vrijwilligers van brandweer Son en Breugel zich om tot hulpverlener om mens en dier te helpen en te redden.

De brandweer is op zoek naar gezonde mannen en vrouwen die wonen en (het liefst) werken in Son en Breugel om het korps te versterken. Meld je aan voor de workshops op 5 en 6 oktober. Klik hier voor meer informatie.