Search
Close this search box.

Brandweer kijkt terug op brandweerjaar 2015

Foto: Rutger van der Heijden

Gisteravond sloot post Son en Breugel het brandweerjaar officieel af.

De brandweer heeft in 2015, samen met post Woensel, 137 keer uit moeten rukken op grondgebied van Son en Breugel. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar met nog enkele weken te gaan tot het jaar afgesloten is.

Bijzondere uitrukken worden altijd nog even aangehaald. Zo reed er een auto van het talud af op de A50, brandde er een boerderij af waar drugs werd vervaardig helemaal af, werd er een man bevrijdt na een ongeluk met een machine, zat er een man bekneld onder een auto na een aanrijding, was het een jaar met veel stormschade en haalde ze een vrouw uit huis na een brandgerucht. Ook moest de brandweer tot vervelens toe uitrukken voor loze meldingen bij diverse bedrijven, raakte koeien meerdere malen te water en moesten zij een dode betreuren na een eenzijdige aanrijding in Nederwetten.

Ook zijn er enkele brandweerlieden extra in het zonnetje gezet. Agnes Hurkmans en Thea Berndsen ontvingen als eerste brandweervrouwen van post Son en Breugel hun strepen na het behalen van hun opleiding manschap A. Hetzelfde gelde voor Danny Vorderhake, die op de dag na een jaar heeft moeten wachten op zijn strepen. Rick van Aarle en John van der Velden ontvingen een diploma voor het succesvol afronden van hun opleiding tot pompbediende/chauffeur. Roy Gorris kreeg zijn vaste aanstelling bij post Son en Breugel.

Extra aandacht was er voor Ben Giesbers en Berry Vercoelen. Ben Giesbers zit al ruim 12,5 jaar bij de brandweer, waaronder bij post Son en Breugel en Philips Natuurkundig Laboratorium/High Tech Campus. Ben is actief als manschap en bevelvoerder, maar ook als adviseur gevaarlijke stoffen en meetplanleider voor de veiligheidsregio. Berry Vercoelen heeft alles bij elkaar nu 25 jaar brandweer ervaring. Eerst als vrijwilliger, daarna als medewerker van de meldkamer en nu als specialist trainen en oefenen voor de veiligheidsregio. Beide hebben voor hun inzet een medaille opgespeld gekregen.