Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brandweer redt slachtoffers en blust brand tien keer op één dag

Foto: Ons Son en Breugel

Brandweer uit de regio en daarbuiten trok vandaag naar het Kerkplein om te bepalen wie het beste is en door mag naar de volgende ronde van de ABWC.

Het zal je maar overkomen: vier je groots je huwelijk, rijdt je jaloerse ex je aan met de auto waarbij brand ontstaat. Één van de bruiden zit vast onder de auto, de bruidsmeisjes zitten bang in een hoekje, de familie vliegt de dader in de haren en tot overmaat van ramp mist de pastoor de beiaardier in de toren. Het gebeurde vandaag maar liefst tien keer op het Kerkplein tijdens de ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) wedstrijd van brandweer Son en Breugel.

De kerktoren was het toneel van een groots opgezette en realistische geënsceneerde wedstrijd voor brandweerkorpsen uit de regio en daarbuiten, geholpen door lotus-slachtoffers, politie en medisch personeel. Brandweerlieden uit onder andere Best, Bakel, Bavaria en zelfs uit ’s Gravendeel (Zuid-Holland) werkten het scenario af, ieder op hun eigen manier. De deskundige jury lette daarbij op veiligheid, snelheid, slachtofferbehandeling, levensreddend handelen, schoon werken en vakkennis. Uiteindelijk zullen de beste ploegen doorgaan naar de volgende ronde.