Search
Close this search box.

Brandweer rukt tweemaal uit voor dier te water

Foto: Onbekend

De brandweer is vandaag tot tweemaal toe uitgerukt voor een dier te water. Beide dieren zijn succesvol uit het water gehaald.

De eerste melding kwam om 15:02 uur en werd gemeld door enkele omstanders. In de Dommel nabij Thermae Son zou volgens de melding een koe in de Dommel liggen, maar bleek uiteindelijk te gaan om een flinke stier. Brandweer Son en Breugel, het oppervlakte reddingsteam van Eindhoven, de Officier van Dienst en een loader van de firma Kuijpers zijn er aan te pas moeten komen om het dier uit het water te krijgen.

De brandweer kreeg van omstanders een compliment over de humane manier waarop alle lieden zijn omgegaan met de stier tijdens de redding.

De tweede melding kwam om 17:05 uur binnen bij de kazerne in Son, waarbij gemeld werd dat er een kalf ter hoogte van Thermae Son in het water zou liggen. Na veel zoeken bleek het kalf uiteindelijk een heel stuk verder richting Sint-Oedenrode te liggen, ter hoogte van de Waterhoef. Eenmaal bij het uitgeputte dier hebben twee brandweerlieden het dier op de kant weten te krijgen.