Search
Close this search box.

Bravo verandert route van buslijn 9 naar oude situatie in Gentiaan

Bravo verandert route van buslijn 9 naar oude situatie in Gentiaan
Foto: Wikipedia CC0

Klachten en het uitblijven van extra passagiers zorgen ervoor dat de vertrouwde lijn 9 in de Gentiaan terug zal keren.

De oude route (Australielaan, Azielaan, Afrikalaan) wordt opnieuw gebruikt op korte termijn. De huidige route neemt ook een stuk van de Amerikalaan mee, waarvan werd gehoopt dat hierdoor meer mensen in de Gentiaan gebruik zouden kunnen maken van de bus. Nu de eerste cijfers binnen zijn en er niet meer mensen gebruik maken van lijn 9 in de Gentiaan, verzocht wethouder Kees Vortman om de lijn aan te laten passen naar de oude situatie.

Volgens wethouder Vortman heeft onder andere Korein geklaagd over de nieuwe route van lijn 9 door de Gentiaan. Vanuit de jeugdgemeenteraad werd het probleem ook al aangekaart: de bus staat op een druk moment voor schoolgaande kinderen op een verkeerde plek, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan.

Naar verwachting zal Hermes (dat valt onder het buscollectief Bravo) op 2 juli formeel wijzigen. Door de oude route te gebruiken hoeft de gemeente ook geen aanpassingen te maken voor nieuwe bushaltes en kunnen de huidige haltes blijven zoals ze zijn.


Lees ook


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.