Zoek
Sluit dit zoekvak.

Breugel Bruist moet het toch doen zonder de Krommen Hoek

Breugel Bruist moet het toch doen zonder de Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel

De Bruisen Zonder Verhuizen campagne van ouders met kinderen op basisschool de Krommen Hoek heeft gewerkt: zij mogen blijven waar zij nu zitten.

In een memo aan de gemeenteraad kondigde wethouder Kees Vortman dat, in overleg met PlatoO en de supervisiegroep, er na overleg er toch voor is gekozen om de Krommen Hoek te laten staan waar ‘ie nu staat. De Regenboog en de kinderopvang blijven in het Breugel Bruist plan in het nieuw te bouwen centrum zitten.

Een meerderheid van de gemeenteraad vroeg wethouder Kees Vortman om het idee om de Krommen Hoek te verhuizen naar Breugel Bruist opnieuw te bekijken. Er waren drie opties:

  • het samen onderbrengen van basisscholen de Krommen Hoek en de Regenboog, samen met de kinderopvang, in het nieuwe centrum;
  • het samen onderbrengen van basisscholen de Krommen Hoek en de Regenboog, samen met de kinderopvang, op de huidige locatie van de Krommen Hoek;
  • basisschool de Regenboog en de kinderopvang verhuizen naar het nieuwe centrum en handhaving van de Krommen Hoek op de huidige locatie.

Voor de drie opties zijn de voor- en nadelen afgewogen. Zo zou de eerste optie stuiten op bezwaren van ouders, terwijl het beoogde doel voor levendigheid in het centrum van Breugel wel gerealiseerd kon worden. De tweede optie zou wel een brede, toekomstbestendige school opleveren in een groene locatie, maar het concept van verbinden en delen wordt dan onderuit gehaald. De derde optie levert gedeeltelijk levendigheid van het centrum op door de integratie van een toekomstbestendig Regenboog, maar de gemeente verwacht binnen enkele jaren te moeten gaan nadenken over nieuwbouw voor de Krommen Hoek.

Tot grote vreugde van ouders die kinderen hebben op de Krommen Hoek is gekozen voor de derde optie. Zij hadden meermaals op diverse manieren hun stem laten horen over hun ongenoegen om de school te verhuizen naar het bruisende centrum van Breugel.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.