Zoek
Sluit dit zoekvak.

Breugels Festijn en de Bongerd: de juiste combinatie voor de toekomst

Breugels Festijn en de Bongerd: de juiste combinatie voor de toekomst
Foto: Ons Son en Breugel

Door het Breugels Festijn te verhuizen naar de Bongerd kan de gemeente Son en Breugel proeven hoe Breugel zou kunnen gaan bruisen.

In februari van dit jaar besloot de organisatie van het Breugels Festijn een nieuwe weg in te slaan door te verhuizen. Een toekomstgerichte keuze: de gemeente wil Breugel laten bruisen rondom de Bongerd en de Boerderij. Het meest bruisende evenement van het jaar voor Breugel kan daarbij niet achterblijven. De keuze om de Breugelse Rommelmarkt te verplaatsen was voor deze, aparte organisatie ook snel gemaakt. Vaarwel Pieter Brueghelplein.

De verhuizing naar de Bongerd blijkt een verstandige keuze: de nieuwe locatie lijkt ideaal voor het feest. Door de combinatie van overdekt en onoverdekt is het feest flexibel: ’s avonds in feestcafé de Bongerd een geslaagde eerste editie van de pubquiz (met maar liefst 22 teams) en een leuk jaren 70 en 80 feest, overdag buiten genieten van het heerlijke weer tijdens de kindermiddag en de bourgondische markt. Met voldoende ruimte om verder te groeien op de tot nu toe onderbenutte tuin van de Boerderij of uit te wijken naar de sporthal bij minder gunstig weer.

Het weer was de organisatie dit jaar goed gezind. De zonovergoten zaterdag en zondag hielpen mee om de verhuizing van het evenement een duwtje in de rug te geven. Met zang, dans, oude ambachten en diverse bourgondische activiteiten was er voor iedereen wel iets leuks te beleven.

De geslaagde formule van het Breugels Festijn is klaarblijkelijk niet locatiegebonden. Met de blik naar de toekomst kan het feest zich verder doorontwikkelen op hun eigen, bourgondische wijze.