Breugels Festijn terug van weggeweest met eendaagse editie

Breugels Festijn en de Bongerd: de juiste combinatie voor de toekomst
Foto: Ons Son en Breugel

Het Breugels Festijn gaat in 2022 op een iets andere manier van start dan de trouwe bezoekers gewend zijn. Na twee jaar stilte is er dit jaar voor gekozen om het Breugels Festijn terug te brengen naar één dag.

Iedere derde weekend van september is Breugel het middelpunt van het dorp. De bourgondische markt en rommelmarkt keert in 2022 op zondag 18 september terug rond sporthal de Bongerd in Breugel. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar voor gekozen om het niet meerdere dagen te vieren, maar slechts één dag.

Ondanks de reductie in dagen wordt er een veelzijdig programma aan festiviteiten aangeboden vóór en door de Sonse en Breugelse bevolking. Het programma is natuurlijk nog steeds voor jong en oud, groot en klein. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kinderochtend/-middag en Het Groot Bruegels A-meez(w)ing Café. Daarnaast kunnen geïnteresseerden weer een kraam huren bij de Breugelse Rommeldag aan de Astroïdelaan.

Programma Breugels Festijn 2022

 • Kinderochtend/-middag van 11:00 tot 14:00 uur
  • Diverse spelletjes en een lekker snackje. Prijsuitreiking om 14:15 uur
 • Boergondische mert van 11:00 tot 19:00 uur
  • Demonstraties van oude ambachten met een gezellig terras vol muziek en kindervermaak
 • Het Groot Bruegels A-meez(w)ing Café van 11:00 tot 19:00 uur
  • Meezwingen met Nancy van Heeswijk en DJ Geert Verschuren. Gastoptredens van onze sterren uit Son en Breugel vanaf 12:00 uur. Er kan een gokje gewaagd worden bij de loterij. Prijsuitreiking: 16:00 uur
 • Breugelse Rommeldag van 11:00 tot 17:00 uur
  • Lekker rondneuzen bij de vele kraampjes, genieten van de zon op het terras en lachen om het voorbijkomend entertainment

In 1999 is het Breugels Festijn ontstaan omdat de kermis in Breugel stopte en er toch echt wel behoefte was aan die “ouderwetse” gezelligheid. Intussen is het een evenement van deze tijd met een Breugels “sausje”.

Kijk voor meer informatie op de website van het Breugels Festijn.

Post article

Post article