Zoek
Sluit dit zoekvak.

Breugels Festijn verhuist naar bruisende centrum van Breugel

Breugels Festijn 2017
Foto: Ons Son en Breugel

Het Breugels Festijn zal komende september niet aanwezig zijn op het vertrouwde Pieter Brueghelplein, maar bij sporthal de Bongerd.

“Er gebeurt op het moment veel in Breugel en dat kan voor de komende jaren veel betekenen,” zegt het bestuur van het Breugels Festijn in een brief aan sponsoren. “De plannen van Breugel Bruist zijn ons inmiddels allemaal bekend en dit vraagt ons om hier goed over na te denken en onze plannen op aan te passen.”

“We hebben daarom besloten om nu al een stap te maken en het Festijn te verplaatsen naar het toekomstige bruisende hart van Breugel. Rondom de Boerderij en de Bongerd gaan wij het derde weekend van september weer een ‘boer’gondisch goed weekend organiseren.”

De keuze was voor het bestuur gemakkelijk. Het gebied rondom de Bongerd en de Boerderij is groen en autoluw, wat mogelijkheden biedt voor een mooi weekend. Over het programma wil de organisatie nog niet veel kwijt, maar duidelijk is dat er plannen zijn voor een terrasje, muziek, dans, kraampjes, oude ambachten en activiteiten voor kinderen. Allemaal in een nieuw jasje.

De eerste contacten met de Boerderij en feestcafé de Bongerd zijn al gelegd om samen te werken. Ook de Breugelse Rommelmarkt, dat gelijktijdig met het Breugels Festijn plaatsvindt, zal verhuizen naar de nieuwe locatie en op verzoek van de gemeente samenwerken.