Breugelse deel Dommelpas al ruim een week in duisternis gehuld

De donkere Dommelpas gezien vanaf Son
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Een brug in erbarmelijke staat, een onveilig wegdek en nu fietsen door het donker: de Dommelpas is alles behalve veilig.

Wie vanaf de Dommelpas de Dommel over wil rijden, kan in de avonduren maar beter goede verlichting meenemen. Al ruim een week doet de verlichting aan de Breugelse zijde het niet. Volgens oplettende dorpsgenoten is het al sinds minimaal dinsdag 5 oktober donker op het fiets- en voetpad.

Één zo’n oplettende dorpsgenoot is Florisca Hageman. Zij maakte er meteen melding van bij de gemeente. “Alle lantaarnpalen in de Dommelpas in Breugel doen het al meer dan een week niet. Die in Son doen het nog wel. Ik heb het al meer dan een week geleden doorgegeven aan de gemeente, maar het is nog steeds niet gerepareerd.”

Toen Florisca haar melding maakte bij de gemeente, bleek ze niet de enige te zijn. “Ik heb toen meteen een melding gedaan en kreeg toen een bericht dat er al meldingen waren gedaan. Dus bij de gemeente of het bedrijf dat ze ingehuurd hebben om voor de straatverlichting te zorgen is het al een tijd bekend.”

Slecht wegdek

Combineer het ontbreken van voldoende verlichting met een slecht wegdek, waar al jaren middels borden voor gewaarschuwd wordt, en je hebt een uiterst onveilige situatie. Voor fietsers, en voor voetgangers.

Het wegdek zou nog dit jaar aangepakt worden, communiceerde de gemeente vorig jaar. Voor U stelde 23 september nog de vraag wanneer de Dommelpas aangepakt zou gaan worden. “Het fietspad wordt onder handen genomen nadat de brug Dommelpas aangepakt is,” was het antwoord van wethouder Jan Boersma.

Wanneer de brug aangepakt gaat worden, waarvan de wethouder eerder nog zei dat het een kwestie van tijd is dat deze in duigen zou liggen, is echter niet bekend.

Post article

Post article