Search
Close this search box.

Brug Dommelpas “binnen de kortste keren in duigen”

De fietsbrug over de Dommel in de Dommelpas
Foto: Ons Son en Breugel

De staat van de brug in de Dommelpas, die Son met Breugel verbindt bij het Hertenkamp, is zorgwekkend. Dat blijkt na vragen van Dorpsvisie.

De brug in de Dommelpas moet ingrijpend aangepakt worden. De brug is volgens wethouder Jan Boersma in een dusdanige staat dat er iets moet gebeuren. “Anders ligt de brug binnen de kortste keer in duigen,” zei de wethouder in de commissie grondgebiedzaken.

De uitspraak werd gedaan nadat raadslid Frans Meulenbroeks (Dorpsvisie) vroeg wanneer het fietspad in de Dommelpas eindelijk aangepakt zou worden. Het fietspad staat al enige tijd op de agenda om aangepakt te worden. De brug en het fietspad worden in één keer aangepakt. De wethouder benadrukt dat in de tussentijd losliggende tegels aangepakt blijven worden.

Het was al bekend dat de brug aangepakt zou moeten worden, nadat in 2017 betonrot werd geconstateerd. In februari 2019 zei burgemeester Hans Gaillard nog over de aanbesteding voor deze renovatie: “Het heeft geen haast. Het tijdsbestek is het tijdsbestek dat er voor nodig is.”

De wethouder moet met een voorstel naar de gemeenteraad komen om de brug in de Dommelpas aan te pakken. Een andere brug over de Dommel, bij de Planetenlaan, is recentelijk nog grondig aangepakt.