Burgemeester eet belangrijkste maaltijd van de dag bij de Sonnewijzer

Burgemeester schuift aan belangrijkste maaltijd van de dag op Sonnewijzer
Foto:
Nieuws

Burgemeester Hans Gaillard ontbeet vanochtend met de kinderen in de onderbouw van basisschool de Sonnewijzer, om de dag goed en gezond te beginnen.

Om de dag goed te beginnen, is een goed en gezond ontbijt nodig. Tijdens het Nationale Schoolontbijt staan scholen in het hele land stil bij een voedzame start van de dag. Burgemeester Hans Gaillard nodigde daarom de onderbouw van basisschool de Sonnewijzer uit voor een officieel burgemeestersontbijt.

De groepen één, twee en drie van de Sonnewijzer stelden zich allemaal netjes voor aan de burgemeester, voordat zij aanschoven aan tafel. Op de kleurrijke tafel stonden allemaal gezonde producten: melk, kaas, komkommer en natuurlijk bruin brood. Geen hagelslag of andere zoete producten vol suiker, dat was uit den boze.

Na het nuttigen van een heerlijk ontbijt konden enkele kinderen nog vragen stellen aan de burgemeester. Want, wat is bijvoorbeeld die ketting die de burgemeester om zijn nek heeft? Of wat is het leukste wat de burgemeester ooit mee heeft gemaakt? Hans Gaillard beantwoordde met alle plezier de vragen van de kinderen. Als verrassing overhandigde burgemeester Hans Gaillard een cheque van 250 euro aan de school, ter beschikking gesteld door stichting Kinderpostzegels Nederland.

Nationaal Schoolontbijt

In de week van 5 tot en met 9 november schuiven een half miljoen kinderen op 2500 basisscholen aan de ontbijttafel. Een gezond ontbijt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en met de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt kunnen verbeteren. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van hun leerlingen.

Post article

Post article