Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgemeester: ‘er is geen inbraakgolf in de Breeakker bekend’

Burgemeester: 'er is geen inbraakgolf in de Breeakker bekend'
Foto: Pixabay CC0

Voor zover bekend bij de gemeente is niet de wijk Breeakker, maar de Gentiaan het doelwit van criminelen in Son en Breugel.

Gister kopte Ons Son en Breugel nog dat er een heuse inbraakgolf door de Breeakker trok. Diverse auto’s waren slachtoffer en was er een poging tot inbraak bij een woning. Inmiddels blijkt dat het aantal (pogingen tot) inbraken hoger is. Reden voor D66 om tijdens de commissievergadering algemene zaken portefeuillehouder burgemeester Hans Gaillard te vragen of dit bekend was. D66 lijsttrekker Monique van Zwieten woont zelf in de wijk en hoorde beangstigende woorden van buurtbewoners.

De burgemeester reageerde negatief. Volgens de burgemeester was er enkel een inbraakgolf in de Gentiaan bekend, waar maatregelen voor zijn genomen. Er zijn borden geplaatst om inwoners te waarschuwen (en criminelen te ontmoedigen), surveilleren agenten in de wijk en op WhatsApp groepen wordt proactief gehandeld door instanties. Criminelen hebben het in de wijk vooral gemunt op navigatiesystemen in auto’s en Volkswagen Golf modellen.

Over een toename van het aantal inbraken in auto’s en huizen in de Breeakker was op het gemeentehuis niks bekend. Woninginsluipingen bij mensen die hun deuren niet op slot doen wel. Aangifte doen wordt gestimuleerd mocht je slachtoffer zijn geworden. Hans Gaillard nodigt iedereen uit om op zijn spreekuur te komen mochten inwoners van de Breeakker (en daarbuiten) met hem willen spreken over de veiligheid in het dorp.