Burgemeester Hans Gaillard kondigt zijn vertrek (ruim op tijd) aan

Burgemeester Hans Gaillard bij de vijver aan de Europalaan
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeenteraad krijgt een jaar de tijd om een nieuwe burgemeester te zoeken: per 1 april 2023 treedt Hans Gaillard terug als burgemeester van Son en Breugel.

Na de installatie van de nieuwe gemeenteraad deelde Hans Gaillard het nieuws: per 1 april 2023 legt hij zijn functie als burgemeester van Son en Breugel neer. Een functie die hij op die dag bijna twintig jaar zou bekleden. De aankondiging komt ruim van tevoren, zodat de gemeenteraad alle tijd heeft om een vervanger te vinden.

In zijn aankondiging noemde de burgemeester het grote aantal vernieuwingen in de gemeenteraad. Acht nieuwe gezichten treden aan als raadslid. Frans den Hengst, al twintig jaar griffier van de gemeente, schoof voor de laatste keer aan bij de gemeenteraad om het stokje langzaam over te dragen aan de nieuwe raadsgriffier Moniek Weerts. Ook heeft wethouder Paul van Liempd aangekondigd niet opnieuw als wethouder aan de slag te gaan. De lijn van vernieuwing trekt de burgemeester dus door.

30 jaar politiek actief

Burgemeester Hans Gaillard begon als burgemeester van Son en Breugel op 1 september 2003. Daarvoor was hij in de periode 1992 tot 2002 was hij fractiesecretaris en lid van de gemeenteraad in Leusden. In 2000 werd hij wethouder in die gemeente en vanaf 2003 was hij ook lid van de Provinciale Staten van Utrecht.

In augustus 2021 werd de nu 66-jarige Gaillard nog beëdigd voor een nieuwe termijn van zes jaar. Duidelijk was toen al hij deze termijn niet helemaal af mocht maken. Burgemeesters ontvangen met ingang van de eerste dag van de maand volgend op die waarin hij de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt eervol ontslag.

Post article

Post article