Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgemeester sluit woning op Gaskendonk na vondst kwekerij

Burgemeester sluit woning op Gaskendonk na vondst kwekerij
Foto: Pixabay CC0

De burgemeester van Son en Breugel heeft besloten bestuursdwang toe te passen door een perceel aan Gaskendonk, met ingang van 1 augustus voor de duur van 1 maand te sluiten.

Op deze locatie zijn verdovende middelen aangetroffen boven de norm voor eigen gebruik. Het betreft achttien kilogram gedroogde henneptoppen en een kwekerij met 35 planten. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat burgemeester Hans Gaillard een woning sluit na de vondst van verdovende middelen. In juli werd een woning aan De Bontstraat voor een maand gesloten.

Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen als in of bij woningen of lokalen  en daarbij behorende erven verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.