Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgemeester: standpunt college Nuenen “heel verrassend”

Burgemeester Hans Gaillard
Foto: Gemeente Son en Breugel

Het college van Nuenen kiest voor zelfstandigheid en maakt hiermee de discussie over de bestuurlijke toekomst van het dorp moeilijker dan het nu al is.

Gister deelde het college van burgemeester en wethouders van Nuenen met de gemeenteraad hun standpunt over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Nuenen. Volgens het Eindhovens Dagblad ziet het college voldoende aanknopingspunten om zelfstandig te blijven en samen te werken. Maar mocht op termijn een fusie nodig zijn. dan gaat de voorkeur uit naar een fusie met Son en Breugel. Hoewel de gemeenteraad van Nuenen kiest voor een fusie met Eindhoven of Son en Breugel, kiest het college voorlopig voor zelfstandigheid.

“Wat Nuenen heeft gedaan is heel verrassend,” zegt burgemeester Hans Gaillard in reactie op het standpunt. “Dit maakt een complexe situatie complexer en dat vind ik jammer.”

Het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel is nog altijd voorstander van een fusie met Nuenen. Beide gemeentes werken samen binnen dienst Dommelvallei, samen met Geldrop-Mierlo. In 2015 is na onderzoek gekozen voor zelfstandigheid van Son en Breugel, wat elke vier jaar opnieuw tegen het licht gehouden zou worden. Een fusie met Nuenen ligt dan het meest voor de hand. “Nuenen is al 15 jaar een natuurlijke partner van Son en Breugel.”


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play