Burgemeester zet handtekening tegen kernwapens

burgemeester
Foto: Pixabay CC0

Burgemeester Hans Gaillard zegt samen met vier andere burgemeesters en 45.000 Nederlanders nee tegen kernwapens.

Hans Gaillard heeft zijn handtekening gezet onder een burgerinitiatief van PAX en het Rode Kruis om kernwapens binnen onze landsgrenzen te verbieden. Dit deed Gaillard samen met de burgemeesters van Capelle aan de Ijssel, Vlaardingen, Berg en Wassenaar. 45.000 andere Nederlanders, waaronder Katja Schuurman en Jan Mulder, willen ook een nationaal verbod op kernwapens

De eerste kamer neemt het burgerinitiatief binnenkort in behandeling. PAX en het Rode Kruis hoopt op een nationaal verbod, zoals eerder al werd gedaan voor clusterbommen, landmijnen en chemische wapens. 115 landen gingen Nederland al voor door het instellen van een verbod. Zo heeft Nederland op vliegbasis Volkel kernwapens opgeslagen staan.

De Nederlandse regering heeft vaker aangegeven dat nucleaire ontwapening belangrijk is, maar desondanks is er nog geen verandering in gekomen. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat bijna 85% van de Nederlanders af willen van kernwapens, die in één klap dood en verderf kunnen zaaien en de omgeving nog jarenlang radioactief maakt.

Wil jij ook je handtekening zetten? Teken dan het burgerinitiatief van PAX en het Rode Kruis.

Lees meer over de burgemeester

Post article

Post article