Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgers Son en Breugel in opstand tegen klagers

Foto: Facebook

Het evenement ‘Toeteren op het kerkplein in Son‘ wint snel aan populariteit. Het opstand is gericht tegen de gemeente en de klagers die de kermis in Son tegenhouden.

Gister schaamte de Raad van State de kermis in Son van de evenementenlijst door het nieuwe bestemmingsplan voor het Kerkplein tegen te houden. Dit was tegen het zere been van veel dorpsbewoners, waaronder Paul Noijen. Boos heeft hij het evenement ‘Toeteren op het Kerkplein in Son’ op Facebook aangemaakt.

“Het is een protest tegen de gemeente Son dat zij dit zo makkelijk aan de kant schuiven, terwijl er zoveel mensen van genieten. We moeten laten zien dat het belang van twee mensen niet zo zwaar moet wegen als het plezier voor honderden/ duizenden” vertelt Paul Noijen tegen Ons Son en Breugel. “Het moet maar eens klaar zijn met de klagers. Eerst de ijsbaan en de tent, nu de kermis.”

Het principe van de actie is simpel: zo veel mogelijk herrie maken. “Auto’s, gewone toeters, fluitjes, fietsbellen, luchthoorns, alles is welkom als het maar herrie maakt. Ik ga straks de Bloaskaken nog polsen.”

In het verleden hebben de klagers de politie ingeroepen om kritiek op hun visie de kop in te drukken, maar Paul Noijen is niet bang. Hij roept iedereen op om zaterdag 20 juni om 12:00 uur te verzamelen.

Lees meer