Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buurt uit zorgen over zijstraten Europalaan na ongeval

Heuvel Europalaan in Son
Foto: Ons Son en Breugel

Wie (rustig) op de Europalaan richting de Gentiaan rijdt, moet zich goed bedacht zijn om het verkeer uit de zijstraten van rechts. De buurt vraagt nu aandacht voor deze verkeerssituatie.

De Europalaan in noordelijke richting is een straat met verraderlijke zijstraatjes van rechts, waar het verkeer voorrang heeft. Fietsers en automobilisten van rechts worden volgens Marco Pulles van de VVD soms pas op het laatste moment gezien. Dit zou zelfs als er rustig wordt gereden op de Europalaan een probleem zijn, zo laat Pulles namens de buurt weten tijdens de commissie grondgebiedzaken van 14 januari. De problemen zijn sinds het dodelijke ongeval op 7 november 2018 opnieuw ter discussie gekomen.

Volgens wethouder Jan Boersma heeft naar zijn weten de zijstraatjes van rechts op de Europalaan geen invloed gehad op het noodlottige ongeval. Wel gaat de wethouder kijken naar de situatie om te kijken wat er precies aan de hand is en of zorgen weggenomen kunnen worden, bijvoorbeeld door de begroeiing bij deze onoverzichtelijke situaties aan te pakken.