Search
Close this search box.

Buurtbewoners bezorgd over jachthaven

Foto: Rutger van der Heijden

Bewoners van het appartementencomplex de Kapteyn aan de Kanaaldijk Noord maken zich zorgen over de ontwikkeling van de jachthaven.

De jachthaven van horeca exploitant Bert-Jan Leermakers breidt stapje bij beetje uit. Het terras staat al en de jachten staan regelmatig verankerd bij de haven.

Maar de overburen, de bewoners van appartementencomplex De Kapteyn, maken zich grote zorgen over de jachthaven. Ze zijn bang voor geluidsoverlast en parkeerproblemen voor de bewoners.

“Verder vinden we dat er veel onduidelijkheid is als het gaat om vergunningen”, vertelt Piet Verheijden, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren De Kapteyn, aan Eindhovens Dagblad.

Leermakers maakt zich niet druk. “We willen gewoon een jachthaven waar fietsers, schippers en wandelaars een kop koffie kunnen drinken en een hapje kunnen eten. Ik heb echt niet eens zin meer om feesten en partijen en avonden te organiseren. Dat heb ik de omwonenden ook verteld.”

Bezoekers van de jachthaven parkeren in het gras langs het kanaal, waar nu al zonder problemen veel geparkeerd wordt voor La Dolce Vita. Bewoners van De Kapteyn hebben een parkeergarage waar bewoners hun auto veilig kunnen parkeren.