Zoek
Sluit dit zoekvak.

Carel Sarton steekt je aan met het barbecue virus

Carel Sarton steekt je aan met het barbecue virus
Foto: Ons Son en Breugel

In de Kanaalstraat is 150 vierkante meter aan barbecue plezier te vinden. De winkel van Carel Sarton, BBQ Shop Brabant, is in enkele jaren uitgegroeid tot een serieuze speciaalzaak voor de echte barbecue fanaat.

Carel Sarton opende vier seizoenen geleden samen met zijn zakenpartner Koen van Vught BBQ Shop Brabant, eerst op internet en twee jaar later fysiek in de Kanaalstraat. Koen van Vught is een prijswinnende keurslager met een eigen slagerij in Drunen. Carel Sarton is de gepassioneerde barbecue liefhebber.

“Koen heeft verstand van lekker vlees, ik vind barbecueën heel leuk,” vertelt Carel Sarton. “Samen zijn we ons gaan verdiepen in een internetwinkel met barbecues. Dat hebben we vier jaar geleden gedaan. Ik bouwde de website en zijn we vanuit zijn slagerij barbecues gaan verkopen.” Na twee jaar groeide de internetwinkel uit tot een fysieke winkel in de Kanaalstraat. Voor Carel was het een hele omslag om van zijn oude werkgever ASML naar barbecue verkoper te gaan.

In de winkel gaan grote merken als Monolith, Black Basterd en sinds kort de Amerikaanse gigant KamadoJoe over de toonbank. Het huidige pand aan de Kanaalstraat begint zelfs al aan de krappe kant te worden. “We zijn al aan het kijken voor uitbreiding. We krijgen dit jaar nog een paar merken bij, zoals Broil King. Fabrikanten komen tegenwoordig naar ons toe om hun producten in onze winkel te krijgen. Want ze weten dat ze hier goed advies krijgen.”

En dat zie je. Tijdens het interview kwam een vaste klant van BBQ Shop Brabant binnengewandeld. Carel nam uitgebreid de tijd om de man te woord te staan. “Ik moet echt een uur per klant uittrekken. Ik heb graag dat ze bij mij een goede barbecue kopen. Ik heb alles op voorraad en zorg dat alles geregeld is.” Met zijn charisma weet Carel zijn passie over te brengen op iedere liefhebber van vlees. “Ik vind het helemaal niet leuk als een klant binnen komt, een barbecue inlaadt en zegt ‘die moest ik van mijn vrouw halen.’ Vind ik niks aan.”

De klant gaat met een receptenboek en een zak olijfhout naar buiten en zegt dat hij binnenkort weer even binnenvalt. Misschien wel bij één van de workshops die BBQ Shop Brabant organiseert. Naast de winkel is een klein keuken opgesteld voor het geven van workshops. “In oktober gaan we daar weer mee van start. Die geef ik zelf en ik heb ook gastkoks die daar komen. Mensen moeten zelf snijden, geen pitmaster die een demonstratie geeft maar zelf de mouwen opstropen.”

Tijdens het Barbecue Spektakel op 26 en 27 augustus zal BBQ Shop Brabant ook flink uitpakken. Met een tent voor de winkel kunnen mensen even langskomen om barbecue demonstraties te kijken en heerlijk vlees te proeven. BBQ Shop Brabant is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur op Kanaalstraat 29.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play