Carnavalsoptocht van Krutjesgat verplaatst naar dinsdag

Optocht Krutjesgat 2019
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De harde wind gooide al roet in het eten van de optocht in Lampegat, maar ook de carnavalsoptocht van Krutjesgat moet er aan geloven. De optocht is verplaatst naar dinsdag.

De weersvoorspelling is dusdanig slecht, dat het zekere voor het onzekere wordt genomen. Met verwachtte windstoten to 80 kilometer per uur en veel regen worden de wagens, deelnemers en toeschouwers blootgesteld aan stormachtige weerselementen. “De nu bekende gedetailleerde weersvoorspelling geeft voor zondag tussen 09:00 en 17:00 uur nog altijd veel regen en windkracht 6,” zegt carnavalsvereniging de Krutjesrapers op Facebook. “Er worden nu ook windstoten verwacht tot windkracht 10.”

Helemaal afblazen is echter niet het geval: de carnavalsoptocht wordt verplaatst naar dinsdag 25 februari. Dit in overleg met de organisatie van de boerenbruiloft, die traditioneel plaatsvindt op dinsdag. En wat betreft de activiteiten op zondag: er valt nog genoeg te feesten.

Het stormachtige weer die dit weekend over Nederland raast is het derde weekend met extreem weer op rij. Voorgaande weken berokkende storm Ciara en storm Dennis al schade toe in Son en Breugel.

Post article

Post article