Cartoon: reststroken blijft de gemoederen bezig houden

Foto: Sandor Paulus

Gemeente Son en Breugel kwam met een idee: het verkopen van stukken gemeentegrond voor particulier gebruik. Groen dat van de gemeente is kan van jou worden.

Om meer informatie over de verkoop te geven, werd er een informatiebijeenkomst gehouden. De bijeenkomst was echter een groot fiasco: de belangstelling vanuit de inwoners van Son en Breugel was groot, maar de gemeente had geen tijd om alle vragen te beantwoorden of mensen te woord te staan.

Vragen vanuit de inwoners waren gericht aan de gemeente, maar gemeentepersoneel was na (bij monde van aanwezige) een kwartier al weer weg. Een medewerker van het Kadaster die aanwezig was op de bijeenkomst stond in zijn hemd, terwijl hem het hemd van het lijf werd gevraagd. Vragen die eigenlijk gericht waren aan de gemeente konden niet door het Kadaster worden beantwoord.

Toen waren er de hoge kosten voor een klein stukje grond. Voor één vierkante meter moet al meer dan 600 euro worden betaalt, exclusief overdrachtsbelasting. Het onderhouden van een klein stukje groen om of nabij je huis zijn de hoge kosten niet waard voor veel mensen. In de rekenvoorbeelden van de gemeente werd voor een perceel van 25 vierkante meter € 2.774,15 gevraagd en voor een perceel van 60 vierkante meter € 6.333,65.

Een gemiste kans om een stukje dorp terug te geven aan de gemeenschap.

Je eigen cartoon of karikatuur laten maken? Dat kan bij de Karikaturist via www.sandorpaulus.nl.

Post article

Post article