Chris Ronald Trio en Dennis Wels in november bij Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie Afternoon in La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

Vaste bezoekers van Lazy Sonnie Afternoon herinneren zich het succesvolle optreden van het Chris Ronald Trio uit Canada in oktober 2016 waarschijnlijk nog wel.

Aanstaande zondag 4 november de mogelijkheid nog een keer van deze driekoppige formatie te genieten. Ze worden wordt voorafgegaan door de Boxtelse soloartiest Dennis Wels.

Chris Ronald Trio

Folk/Roots artiest Chris Ronald uit Vancouver, maakt zich op voor alweer zijn vierde Europese tour. Na een zeer succesvolle, maandlange tour in Groot-Brittannië in April 2018 is het vasteland van Europa in November 2018 aan de beurt. Deze rasartiest speelt in de lange schitterende Canadese traditie van verhalen vertellers singer/songwriters. Een perfecte mix van folk/roots/oude country, maar ook Keltische invloeden vanuit zijn Britse achtergrond.

Chris Ronald Trio

Chris werkte samen met award-winning producer en multi-instrumentalist John MacArthur Ellis (The Be Good Tanyas, Barney Bentall) aan zijn derde CD, Timeline, uitgebracht in Maart 2014. Deze zeer succesvolle CD heeft voor veel internationale aandacht gezorgd en heeft een nominatie voor de prestigieuze  “Songwriter of the Year” prijs bij de Canadian Folk Music Awards opgeleverd en een platencontract bij het grote in Toronto, Canada gevestigde Borealis Label. Op dit label is in het voorjaar van 2017 onder lovende kritieken, de CD Fragments uitgebracht. Samenstelling:

  • Chris Ronald – zang, akoestische gitaar, harmonica, ukulele
  • John Ellis – dobro, akoestische gitaar, mandoline
  • Pim Bouwens – Ukulele bas, akoestische basgitaar, percussie

Dennis Wels

Dennis Wels groeide op in Boxtel. In 1995 richtte hij, onder andere samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Vanaf 1997 brengt hij met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Toen, in 2005, King Talula werd opgeheven, besloot Wels zijn solocarrière een impuls te geven. Het eerste resultaat hiervan, Nightflowers in bloom, werd positief ontvangen. Hierna ging hij, met gitarist Bressers, aan het werk om een professioneel album te schrijven.

Dennis Wels

In de jaren erna kreeg hij goede recensies. Hij deed (samen met Rudy, met anderen erbij en alleen) de Popronde, stond in het voorprogramma van Daniël Lohues, Gert Vlok Nel, Simone White, Woven Hand, Baby Dee, Danny Vera, Guy Forsyth, Justin Currie en Jeff Martin, zanger van The Tea Party.

De afgelopen periode speelt Dennis voornamelijk solo.

Aanvang/toegang

Lazy Sonnie Afternoon begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De zaal is vanaf +/- 15:00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen zij om een bijdrage in de hoed. Jullie gifts zijn noodzakelijk om deze unieke optredens voor de toekomst veilig te stellen.
De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Kijk op de website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op deze website aanmelden.

Post article

Post article