Search
Close this search box.

CoachCafé houdt presentatie over financiën in Braecklant

CoachCafé houdt presentatie over financiën in Braecklant
Foto: CoachCafé

Op maandag 13 november organiseert CoachCafé een presentatie over:

  • Persoonlijk Budgetadvies

Het Persoonlijk Budgetadvies van Nibud is een handig en compleet hulpmiddel om inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven. Het Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar jouw geld blijft. Ook zie je hoe je het doet in vergelijking met anderen. Op deze informatieavond in Braecklant ontvang je tips die je helpen om juiste geldkeuzes te maken. Wat geef je iedere maand uit? Is dat veel of weinig, vergeleken met anderen? Wil je weten hoeveel je kunt sparen of bezuinigen?

  • Tegemoetkomingen: waar heb je recht op?

Weet jij op welke toeslagen en landelijke subsidies je recht heeft? En hoeveel leveren deze tegemoetkomingen je op? Met de rekentool Bereken uw recht kun je dat direct nagaan. In Nederland zijn diverse landelijke en lokale tegemoetkomingen. Ze zijn er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Ook als je werkt – in loondienst óf als zelfstandige – kun je er recht op hebben. Dat kan je extra geld opleveren.

  • Check je recht op toeslagen en subsidies

Met Bereken uw recht kun je voor jouw persoonlijke situatie nagaan waar jij voor in aanmerking komt en om welk bedrag het gaat. Ook zie je direct waar je een tegemoetkoming kunt aanvragen. Als je alle gegevens bij de hand heeft, kost dit slechts 5 tot 10 minuten en je blijft anoniem.

  • Werk en zorg verdelen: de financiële gevolgen

Met de komst van kinderen besluiten veel ouders om meer tijd thuis door te brengen. Ook op andere momenten kun je overwegen om meer of minder te gaan werken. Wat zijn nu de gevolgen van zo’n keuze in jouw portemonnee? Dat is niet gemakkelijk in te schatten omdat diverse heffingskortingen en toeslagen ook van invloed zijn op jouw inkomen. Bereken in zeven stappen met de WerkZorgBerekenaar hoe je er nu financieel voor staat en bekijk wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor de financiële situatie, zodat je een financieel bewuste keuze kunt maken.

  • Een financiële buffer

De wasmachine begeeft het of de APK-keuring van jouw auto valt duurder uit dan je dacht. Dergelijke uitgaven komen meestal onverwacht en iedereen komt er weleens voor te staan. Dan is het fijn als je een financiële reserve heeft. Zo’n reserve wordt ook wel een financiële buffer genoemd. Deze buffer gebruik je om direct onverwachte, grotere en noodzakelijke uitgaven te betalen. Denk aan een kapotte apparaten die moet worden vervangen of gerepareerd, onderhoud aan jouw woning of auto of een een onverwachte naheffing van de Belastingdienst of energiemaatschappij.

Interesse?

Kom dan maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur naar Braecklant, Amerikalaan 2 Son. Je mag je laptop, tablet of iPad meenemen, zodat je direct zelf mee kan doen om jouw eigen situatie door te rekenen en op te slaan. Aanmelden via sonenbreugelverbindt.nl of per email op coachcafesonenbreugel@gmail.com.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play