Search
Close this search box.

Coalitiebesprekingen Son en Breugel naderen voltooiing

Gaby van den Biggelaar informateur in Son en Breugel
Foto: Gemeente Son en Breugel

De coalitiebesprekingen tussen de fracties van Dorpsvisie, CDA en PvdA/GroenLinks zijn in een afrondende fase gekomen.

De inhoudelijke gesprekken over het coalitieakkoord zijn afgerond. “Er is in een ontspannen sfeer gesproken over een aantal onderwerpen waarbij er bereidheid was zich te verdiepen in elkaars standpunten”, zegt formateur Gaby van den Biggelaar. Vervolgens zijn er teksten geschreven en van commentaar voorzien. “Uiteindelijk zijn de fracties erg enthousiast over de inhoud van het akkoord”, aldus de formateur.

Ook is er overeenstemming over het aantal wethouders dat deel zal uitmaken van het college van Son en Breugel. Het college zal, naast burgemeester Gaillard, bestaan uit drie wethouders, waarbij elke coalitiefractie één wethouder zal leveren.

Momenteel ligt de tekst van het akkoord bij de burgemeester die volgens de Gemeentewet hierover advies kan uitbrengen. Ook worden de voorstellen uit het coalitieakkoord door de ambtelijke organisatie doorgerekend. Volgende week worden de uitkomsten hiervan door de beoogde coalitiefracties verwerkt. De fracties werken nu verder aan de portefeuilleverdeling, waarvan de hoofdlijnen al vaststaan.

Op 15 juni om 17:00 uur zullen het coalitieakkoord en de wethouderskandidaten gepresenteerd worden, in de raadszaal van het gemeentehuis.