Zoek
Sluit dit zoekvak.

Code oranje afgegeven door KNMI

Foto: Pixabay

Voor de regio Eindhoven is code oranje afgegeven wegens extreem weer. Mensen moeten rekening houden met harde windstoten.

In onze regio worden windstoten tot 100km/u verwacht. Ook elders in het land kunnen vanmiddag zware windstoten voorkomen van 80-90 km/u. Er bestaat een groot risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen.

Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico. Dit geldt met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto’s, auto’s met aanhanger en caravans.

Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland is code rood afgekondigd. In de loop van de ochtend kunnen windstoten de kustprovincies bereiken met snelheden tot wel 100-110 km/u.

Diverse evenementen zijn afgelast, zoals de Zomercarnaval parade in Rotterdam. Eindhoven Goes Ibiza, een nieuw evenement dat plaats zou vinden op Landsard strand in Eindhoven, is in overleg met hulpdiensten verplaatst naar 22 augustus. Een ander groot evenement in Noord-Brabant, We Are Hardstyle, neemt maatregelen om het evenement toch doorgang te laten vinden.

Schermafbeelding 2015-07-25 om 10.29.41