Search
Close this search box.

College: geen subsidie voor zwembad Thermae Son

College: geen subsidie voor zwembad Thermae Son
Foto: Pixabay CC0

Het zwembad van Thermae Son zal het moeten doen zonder gemeentelijke steun, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt.

Het college van burgemeester en wethouders gaat een commissievoorstel sturen naar de commissie burgerzaken om geen subsidie te verschaffen aan Thermae Son ten behoeve van het zwembad. “Wij hebben een voorstel behandeld dat nog deze week verstuurd wordt naar de commissie burgerzaken, waarbij het college voorstelt om niet tot subsidiëring over te gaan,” zei burgemeester Hans Gaillard tijdens het wekelijke persgesprek. “Er zijn meerdere argumenten om niet tot subsidiëring over te gaan.”

Zowel een structurele- als een overbruggingssubsidie is daarmee volgens het college uitgesloten. Beide scenario’s zijn op verzoek van de gemeenteraad uitgewerkt in samenwerking met adviesbureau Synarchis. Hierbij zijn de gevolgen van een dergelijke subsidie geschetst, zoals een grote kostenpost op de begroting van de gemeente.

Komende vrijdag zal de gemeente middels een informatiebrief aan de commissie burgerzaken toelichten waarom het college adviseert om het zwembad geen gemeentelijke steun te geven. Op 4 juli staat dit punt op de agenda van de commissie burgerzaken.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play