Zoek
Sluit dit zoekvak.

College, nieuwe wethouders en nieuw raadslid beëdigd

college
Foto: Pixabay

Gisteravond was er in het gemeentehuis een ceremoniële gemeenteraadsvergadering vol vernieuwing.

De nieuwe coalitie van Dorpsbelang, VVD en PvdA/GroenLinks werd geïnstalleerd. De speerpunten van het nieuwe college bestaan uit de schop in de grond voor het MFA, de bestuurlijke toekomst, duurzame straatverlichting, Breugel Bruist, het sociale domein en sociale woningbouw.

https://twitter.com/rienschalkx/status/730839230734319616

En met een nieuwe coalitie treden ook nieuwe wethouders aan. Wethouder Visser blijft, maar wordt vergezeld door Kees Vortman van de VVD en Tom van den Nieuwenhuijzen van PvdA/GroenLinks. Vortman kennen we als raadslid en fractievoorzitter van VVD Son en Breugel, Tom van den Nieuwenhuijzen heeft zijn zetel in de gemeenteraad van Eindhoven verlaten om in Son en Breugel wethouder te worden. Burgemeester Hans Gaillard en gemeentesecretaris Rien Schalkx maken het nieuwe college compleet.

Door de nieuwe functie van Kees Vortman is er een vrije zetel in de gemeenteraad gekomen voor de VVD. Don Pasanea gaat deze rol vervullen. In het dagelijks leven is Don werkzaam bij Powerup Sales, waarbij hij verkooptraining geeft aan het groot-, midden- en kleinbedrijf.

Lees meer over het nieuwe college