Zoek
Sluit dit zoekvak.

College wil einde aan verkeersproblemen de Bontstraat

Uitbreiding parkeren in wijk De Vloed
Foto: Ons Son en Breugel

Het college van B&W van Son en Breugel heeft aan het Eindhovens Dagblad laten weten een brief te hebben gestuurd naar zorgorganisatie Archipel. Aanleiding is de verkeersproblematiek in de Bontstraat.

De verkeersproblematiek in de Bontstraat is al jaren een doorn in het oog van omwonende en het overige verkeer. Auto’s van personeel van zorginstelling Archipel parkeert sinds de verbouwing van de Vloed aan de kant van de weg.

“Het is een vriendelijk doch dringend verzoek om Archipel te bewegen dat het personeel voortaan in de parkeergarage van Acaciastaete parkeert en niet meer op straat” zegt burgemeester Hans Gaillard in de brief.

Er zou volgens hem voldoende parkeerplekken zijn voor het personeel. “De appartementen worden verkocht met parkeerplaats aan mensen die geen auto meer rijden. Dus die plekken staan leeg.”
“Dit is een eerste brief. We zijn niet uit op meer regelgeving, parkeerzones of vergunninghouders. Ik wil alleen echt dat de geparkeerde auto’s in de De Bontstraat verdwijnen, want het is geen doen zo.”

Zorginstelling Archipel ziet het anders. “We zijn al bezig om in overleg met de gemeente dit gezamenlijke probleem op te lossen. De parkeerplaatsen zijn bestemd voor de bewoners, dus niet beschikbaar.”